28 Aralık 2013 Cumartesi

2014 Yılı İşkur İş İlanları

İşkur 2014 yılı içerisinde tam 1 milyon 200 bin eleman arıyor. Açıklanan bilgilere göre en çok eleman ihtiyacı olan illerimizden birincisi İstanbul ilidir.
İşkur kurumu 2013 yılına ilişkin verileri açıkladı bu veriler 2013 yılı içerisinde Türkiye’deki 2 bin 957 meslekte toplamda 1 milyon 200 bin kişilik bir açık olduğunu belirtti. Bu açığı 2014 yılında tamamlamayı planlayan iş kur kurumu bu açığı tamamlayacağını açıkladı.
Yapılan araştırmalar çerçevesinde en çok eleman alımı gerektiren sektörler vasıf gerektirmeyen sektörler olduğu belirlendi. Yapılan anketlere göre en fazla eleman açığı olan sektör ise beden gücünü kullanarak çalışan elemanlar olduğu açıklandı.
En çok eleman alımı yapmak isteyen sektörler şu şekilde sıralandı. Beden gücü gerektiren meslekler, temizlik elemanları, satış ve pazarlama elemanları, garson, güvenlik görevlileri ve büro görevlileri en çok ilgi gören meslekler arasına girdi.
is-kur-elemen-alimlari
İstanbul’da 300 Bin Kişilik Eleman Açığı!
İllere göre bir değerlendirme yapıldığında en çok elaman açığı olan ilimiz İstanbul ilidir. İstanbul nüfusu ile oranladığımızda bu sayının çıkma ihtimali oldukça yüksektir.
Eleman açığı olan illeri sıralayacak olursak İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa şeklinde devam ediyor. Bu sayımlar nüfus ile orantılı bir şekilde ilerlemektedir. Eleman açığı olan iller sıralamasının sonunda ise Hakkari ilimiz bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder