28 Aralık 2013 Cumartesi

Şirket Olmanın Masrafı Ne Kadar?

Ortalama 1 aydır tamamen e-ticaret ile ilgileniyorum. Ürün alıp satmak için site alt yapısını hazırladım. Geriye sadece şirket olma meselesi kalmıştı onuda bugün bir muhasebeci ile görüştüm. Masrafları ve yapılması gereken işlemleri aşama aşama öğrendim. Ve sizlerle paylaşma kararı aldım. Bir çok internet girişimcisine lazım olacak bilgilerdir.
İlk olarak bir muhasebeci ile anlaşmanız gerekmektedir. Muhasebeciye başlangıç için ilk etapta aylık 150 liranın üzerinde bir para vermeyin. Sabit giderler muhasebeci ve bağkurunuzdur. Muhasebeci ücreti 150 TL Bağkur ücreti 350 TL dir. Yani aylık sabit olarak gideriniz 500 türk lirasıdır.
Bunun haricinde yapılaması gerekenler;
  • Yazar kasa alınması gerekiyor.
  • Fatura bastırılması gerekiyor.
  • Kaşe yaptırılması gerekli.
  • İş yeriniz kira ise kontrat, Sahibi iseniz tapu fotokopisi gerekmektedir.
  • Çalışma ruhsatı almanız gerekmekte.
  • İkametgah ve imza beyannamesi gerekmekte.
Yukarıda belirtilen belgeleri tamamladıktan sonra uygun gördüğünüz muhasebeci ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Maliye defteriniz açıldığı andan itibaren satış yapma yetkiniz bulunmaktadır. Kesinlikle vergi ödemekten kaçmaya çalışmanızı tavsiye etmem. Ortalama sattığınız faturasız ürün başına 170 türk lirası ceza yersiniz.
Şirket açma işlemi ortalama 2 gün içerisinde hallediliyor. Ortalama maliyeti ise 2000 Türk lirasıdır. Yani dükkan kirası, dükkan eşyaları vs. cebinizde en az 5000 Türk lirası bulunması gerekmektedir. Tabi ki sonraki aylarda ödeyeceğiniz bağkur ve muhasebeci ücretlerini unutmamanız gerekmekte. Umarım paylaşımım faydalı olmuştur. Şimdiden hayırlı işler.
Kaynak:http://www.ekisyeri.com/is-kur/sirket-olmanin-masrafi-ne-kadar.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder