28 Aralık 2013 Cumartesi

İnternetten Para Kazanmanın 5 Farklı Yöntemi

Reklam izleyerek para kazanma
İnternetten para kazanma konusu söz edildiğinde bundan ortalama 3 yıl önce reklam izleyerek para kazanma konusu dile getiriliyordu. Bu konunun asıl mantığını insanlar reklam izlemesi için televizyon kanallarına reklam vermek yerine reklamı izleyen kişi başına otuz kuruş gibi bir ödeme yapıyorlardı. Aslında televizyon kanallarına verdiği para ile aynı yere denk gelen ödemeler yapılmakta. Fakat kişilere aylık en fazla 50 TL civarında para kazandırmakta.
Bu yüzden birçok kişi reklam izleyerek para kazanma işinin para kazandırmadığını anladı. Uzun süredir reklam izle para kazan mantığına kurumlarda reklam filmlerini vermemeye başladı. Ve bu işte önemli olan kısımlardan biride reklam izlediğiniz firmanın güvenli ve zamanında ödeme yapan bir firmanın olup olmadığıdır. Reklam başına on lira vereceğini iddaa eden bir firma görürseniz kesinlikle yanaşmayın. Çünkü reklamları izletip sonunda size ödeme yapmayacaktır. Bu tarz konulara dikkat etmeniz gerekmektedir.
Anket doldurarak para kazanma
internetten-para-kazanma1Anket doldurarak para kazanma işi günümüzde hala popülerliğini korumaktadır. Ortalama 30 dakikanızı harcayarak dolduracağınız bir anketten 15-20 TL arasında para kazanmanız mümkün. Bu işin mantığını ise şu şekilde açıklayabiliriz. Piyasada ki güçlü şirketler yeni bir ürün çıkartmadan önce sektörün nabzını ölçebilmek için bir anket yapmak zorundalar. Kısa bir örnek vermek gerekirse şu şekilde anlatabiliriz. Bir otomobil firması yeni çıkaracağı araç modelini spor yada klasik aile arabası olması gerektiğini halkın ihtiyaçlarına göre üretir.
Bu yüzden büyük şirketler yeni ürünü için bir zemin hazırlamış olur. En çok satılacak ürünün istatistiğini çıkartarak reklam kampanyalarını o ürün üzerine yönlendirirler. Anket dağıtım işini ise aracı şirketlere vererek sonuçları alabilmesi için yüklü bir miktarda ödeme yaparlar. Anket şirketleri ise bu ödemeden bir kısmını kendine kar payı alır diğer kısmını da anketin çok daha hızlı doldurulması için kişilere doldurduğu anket başına ödeme yapar. Ödeme miktarı anketin uzunluğuna bağlık olarak değişmektedir. Hemen şimdi anket doldurarak para kazanma işine başlayabilirsiniz detaylı bilgi için “Anket Doldurarak Para Kazanmak” başlıklı yazıma göz atabilirsiniz.
Mail okuyarak para kazanmak
Mail okuyarak para kazanma işi bundan 1 yıl önce popüler olmaya başladı. Bu işlemi bir çağrı merkezinin görevi olarak da görebilirsiniz. Gün içerisinde çok yoğun mail alışı sağlayan büyük şirketler bulunmaktadır. Bu siteler genelde ürün satış siteleridir. Gelen mailleri cevaplayacak ürününü satabilecek yada yeterli bir şekilde destek sağlayabilecek mail eleman alımları yapılmakta.
Fakat bu işten çok büyük bir kazanç beklemeyin genelde bu işin piyasa fiyatı günlük 10 TL civarında bir ödeme yapılmaktadır. Günde ortalama 5000 mail cevaplarsınız. Ve yapacağınız işe göre alacağınız tutar oldukça düşük. O yüzden bu sektöre büyük bir hevesle girmenizi tavsiye etmem. Yazının tamını okuduğunuzda size uygun iş imkanını bulabilirsiniz.
Yazı yazarak para kazanmak
internetten-para-kazanma2
Yazı yazarak para kazanma sektörü 2001 yılından bu yana olan bir iştir. Fakat bu işin popüler olduğu yıl 2013 yılıdır. Bu işi bir sitelere editörlük olarak da algılayabilirsiniz. Kendi sitenize yada başkalarının sitelerine yazı yazarak para kazanabilirsiniz. Bu işin mantığı ise şu şekildedir. Google Dünyaca ünlü arama motoru web sitelerine daha önceden girilmemiş özgün yazıları sevmektedir. Yani bir yazıyı diğer bir siteden kopyala-yapıştır yöntemi ile aldığınızda kopyalayan siteyi çöp site olarak algılamaktadır. Bu yüzden yazının kopyalanmaması kişi tarafından yazılması arama motorları için çok önemlidir. Sürekli bu şekilde özgün yazı eklenen siteleri arama motorları daha çok sever ve bu sayede sitenin üst sıralarda çıkmasını sağlamaktadır. Buda web site sahibi için daha çok ziyaretçi ve daha çok reklam geliri demektir.
İşte bu şekilde sadece yazı yazarak para kazanmak mümkün. Yazılarınızı ister başka sitelere satabilir hemen para kazanmaya başlayabilirsiniz. İsterseniz de bir web sitesi oluşturarak yazıları sitenize ekleyebilir uzun süreçte sürekli bir reklam gelirine sahip olabilirsiniz. Tercih tamamen size kalmıştır. Eğer yazılarınızı satmak isterseniz müşteri aramanıza gerek yok. Müşteriler zaten bir çok yazı platformunda beklemekte. İnternet sektörünün yaygınlaşması ile birlikte bu ihtiyaç günden güne artmaktadır. Bu yüzden web site sahipleri sitelerini binlerce özgün yani elle yazılmış yazılar ile doldurmaya çalışmaktadır. Tabi ki çok daha fazla reklam geliri kazanmak için bir tür yatırım aracı olarak da görülebilir.
Yazılarınızı kendi web sitenize yazarak para kazanmak istiyor fakat web site kurulumu hakkında bilgi sahibi değilseniz korkmanıza gerek yok bu işlemler oldukça basit. Daha detaylı bilgi sahibi olmak için “Yazı Yazarak Para Kazanma” başlıklı yazıma göz atabilirsiniz.
Satış ortaklığı ile para kazanma
İnternet üzerinden başkalarının ürünlerinin satışına aracı olarak komisyon kazanmak internetten yapılabilecek en çok para kazandıran iştir. Son yıllarda en çok para kazandıran işlerden biri satış ortaklığıdır. Satış ortaklığı sayesinde hiç sermayeniz olmasa bile başkalarının ürünlerini satarak para kazanmak mümkün. Satış ortaklığı ile para kazanmak isteyenler daha detaylı bilgi için “Satış ortaklığı ile internetten para kazanma” başlıklı yazımı okumanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder